Schoonmaak en onderhoud van ziekenhuizen en klinieken

Schoonmaak en onderhoud van ziekenhuizen en klinieken

Schoonmaken van ziekenhuizen voor hygiëne en maximaal veiligheids niveau

Het schoonmaken van een ziekenhuis beantwoordt aan verschillende opdrachten. De voornaamsten zijn de zorgverstrekking-ruimtes te reinigen, een gezonde omgeving aan te bieden en alle besmetting risicos ten niet te doen in de sanitaire structuren.

Dankzij perfect beheerste schoonmaak- en ontsmettings- technieken is het mogelijk om grondig te kuisen en alle ziekteverwekkende kiemen weg te werken.

Naargelang de voorwaarden van uw instelling, zal een professioneel bedrijf uw oplossingen met sterke toebevoegde waarden aanbieden, voor een verbeterde hygiene.

 

Stricte schoonmaak- werkwijzen voor ziekenhuizen, met eerbied voor de normen

De expertise van een schoonmaakbedrijf gespecialiseerd in de medische sector, laat toe het risico op besmetting te ontvluchten door alle ziekteverwekkers te verwijderen. Om de woekering van bacteriën en andere virussen te vermijden is het van belang een buitengewone goede hygiene toe te passen in ziekenhuizen.
 

De infectieproliferatie en de nosocomiale infectie wegwerken

Escherichia coli, staphylococcus aureus en pseudomonas aeruginosa, zijn zeer gevaarlijke bacterien, ook wel "stille doders" genoemd in de hospitalen.

Aan-de-zorg-gebonden infecties zijn een echt gevaar voor de patienten, maar ook voor het verzorgend personeel. Daarom is het zo nodig de klemtoon te leggen op drastische hygiene maatregelen, om de risicos maximaal te verminderen.
 

Stricte hygiene-maatregelen voor  méér veiligheid

De ontsmetting van wachtzalen, operatiezalen, spreekuur-kamers, maar ook rust-ruimtes moet zich aan stricte protocolen houden.

Hetzelfde geldt voor zones die dikwijls gebruikt worden zoals deurklinken, lift-drukknoppen en sanitaire voorzieningen die allemaal systematisch en regelmatig gekuisd en ontsmet moeten worden.

De meubels van de patiënten moeten dagelijks ontsmet worden om kiemen, virussen en bacterien te verwijderen. Om efficienter te werk te gaan moet een ontsmettend reinigingsmiddel gebruikt worden. En om een onberrispelijke netheid te waarborgen is de expertise van een professioneel bedrijf gespecialiseerd in het schoonmaken van ziekenhuis noodzakelijk.

 

Schoonmaakers die perfect opgeleid zijn voor de schoonmaak van ziekenhuizen

De schoonmaak van hospitalen mag alleen uitgevoerd worden door speciaal opgeleide schoonmaakploegen. Uw professioneel schoonmaakbedrijf Belcco zorgt ervoor dat zijn techniekers intern worden opgeleid om alle protocolen van toepassing  te gebruiken.

De beschermings uitrusting van onze schoonmaakploegen

De schoonmaakploegen werken in optimale veiligheidscondities. Daar voor gebruiken ze speciale uitrusting :

  • Wegwerpschoenen,
  • Veiligheidsbrillen en mondmaskers
  • Huishoudhandschoenen,
  • Aangepaste schorten,
  • Enz,...

 

Afhankelijk van de te schoonmaken ruimtes, gebruiken onze ploegen schrobmachines met variabele snelheid, stof- en waterzuigers en ontsmettende vochtige doekjes. Ons professioneel materiaal zal ingezet worden voor het schoonmaken van heel het hospitaal en de verschillende oppervlaktes.

Dankzij hun ervaring kunnen de Belcco schoonmaakploegen onopvallend tussen komen, zelfs gedurende de grote opkomstuuren. Dat is een eis die een voortreffelijke verwijdering toelaat van gevaarlijke microben.
 

Al de  gebruikte ontsmettingsmiddelen zijn oververeenstemmend met de europeese normen

Over de jaren, hebben bacteriën zich aangepast en een zeker weerstandsvermogen ontwikkeld tegen sommige ontsmettingsmiddelen. Daarom is het nodig doelmatige ontsmettingsmiddelen te gebruiken voor het grondig schoonmaken van het ziekenhuis.

Met de know-how van een schoonmaakdienst voor ziekenhuis en kliniek zoals die van Belcco, zal u de risico op besmetting en infectie beter kunnen bedwingen voor het wel zijn van uw medewerkers en van de patiënten.

Belcco is een gespecialiseerd bedrijf met méér dan 20 jaar ervaring in het schoonmaken van hospitalen, over gans Belgie verspreid.

Contacteer ons nu voor een gratis offerte.

Ik wens gecontacteerd te worden over schoonmaak van ziekenhuizen